ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ
 

Δραστηριότητες

Η Κύθνος είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της περιπέτειας αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Πλήθος δραστηριοτήτων σας περιμένουν καθώς η Κύθνος είναι ένας προορισμός που προσφέρει πολλές επιλογές. Ανεβάστε την αδρεναλίνη σας δοκιμάζοντας διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ ή επιλέξτε την πεζοπορία. Το νησί διαθέτει τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στις Κυκλάδες. Εξερευνήστε το νησί και δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να γνωρίσει το πανέμορφο φυσικό τοπίο.
Ανακαλύψτε τη μοναδικότητα του θαλάσσιου βυθού και θα διαπιστώσετε ότι παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρον όσο και οι υπέροχες παραλίες του νησιού. Απλά ζητήστε από την ομάδα των ειδικών μας, να διοργανώσουν για εσάς ένα ταξίδι στον κόσμο των καταδύσεων.
row 2
Γνωρίστε τα πολιτιστικά αξιοθέατα της Κύθνου με μια επίσκεψη στις πετρόχτιστες εκκλησίες με τα χρωματιστά κεραμίδια και παράθυρα. Η Αγία Τριάδα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κύθνου. Στο εσωτερικό διατηρούνται αρχαίες επιγραφές και γλυπτά. Άλλες αξιοσημείωτες εκκλησίες είναι ο Άγιος Γεώργιος, ένας από τους παλαιότερους ναούς του νησιού, που βρίσκεται στο Κατακέφαλο. Η εκκλησία της Παναγίας Κανάλας βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε από ψαράδες σ’ ένα στενό κανάλι ανάμεσα στην Κύθνο και την Σέριφο.
Τα Λουτρά είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για τους επισκέπτες του νησιού λόγω των ιαματικών πηγών της. Τα νερά είναι πολύ πλούσια σε μέταλλα και θεωρείται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Φτάνοντας σε θερμοκρασία μέχρι 52 βαθμούς Κελσίου, τα ζεστά νερά γίνονται ένα με τη θάλασσα του Αιγαίου δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα.
Στην Κύθνο βρίσκεται επίσης και το σπήλαιο Καταφύκι ή Καταφύγι που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού. Μέχρι το 1939 ήταν μεταλλείο ενώ πλέον προσελκύει πολλούς επισκέπτες για τους σταλαγμίτες και τους βραχώδεις σχηματισμούς του.
Το Κάστρο της Οριάς είναι ένα διάσημο πολιτιστικό ορόσημο. Τείχη και άλλα ευρήματα βεβαιώνουν τη σπουδαιότητα της παλιάς πρωτεύουσας του νησιού.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Βρυόκαστρου είναι επίσης αρκετά φημισμένος. Την προσοχή σας αξίζουν το Λαογραφικό και το Βυζαντινό Μουσείο που βρίσκονται στη Δρυοπίδα. Το πρώτο φιλοξενεί σημαντικά αντικείμενα λαϊκής τέχνης και παραδοσιακές στολές, ενώ το δεύτερο παρουσιάζει εκκλησιαστικά αντικείμενα όπως Ευαγγέλια, χρυσούς σταυρούς και ιερές εικόνες.
row 4
Χώρα | Κύθνος
Ελλάδα GR 84006
T: +30 22810 31780
F: +30 22810 31781
E: info@chorakythnossuites.gr

Αριθμός Γνωστοποίησης: 1095074

Booking
FOLLOW US /
USEFUL LINKS /
© 2020 Chora Kythnos Suites | Website. All rights reserved. | Πολιτική Απορρήτου